כל מה שחשוב לדעת על קרטוקונוס וסוגי טיפולים במחלה

קרטוקונוס

קרטוקונוס הוא מצב הגורם לדילול של הקרנית. קרטוקונוס יכול גם לגרום לאובדן ראייה, ולכן חשוב להגיע לטיפול בהקדם האפשרי. כאן תמצאו את מה שצריך לדעת על המחלה, על סוגי הטיפולים בה ומידע חשוב נוסף.

קרטוקונוס הוא מצב הגורם להידלדלות הקרנית ועלול להוביל לאובדן ראייה אם אינו מטופל נכון ובהקדם. חשוב לדעת, זוהי מחלה מתקדמת וניתן לטפל בה בדרכים רבות ושונות בהתאם לחומרת המקרה. למי שאינו מכיר את המושג, מחלה מתקדמת היא מחלה אשר עם השנים הולכת ומתפתחת. ולכן חשוב לטפל בה בשלביה הראשוניים.

מהו טיפול קרוס לינקינג (Cross Linking)?

כאמור, קרטוקונוס היא מחלת עיניים מתקדמת הגורמת לקרנית להידלדל ולבלוט. אם לא מקבלים טיפול, מצב זה יכול לגרום לבעיות ראייה ואפילו עיוורון. ישנם שני סוגי טיפולים לקרטוקונוס: השתלת קרנית, שהיא סוג הטיפול הנפוץ פחות, וטיפול בעדשות מגע או משקפיים, שמהווה את הטיפול הנפוץ ביותר.

יש לציין, כי טיפולי השתלת קרנית מיועדים בדרך כלל למטופלים שנמצאים במצב מחלה מתקדמת. לרוב, בשלבים הראשונים של המחלה יהיה צורך להתאים עדשות מגע רכות או משקפיים מתאימות למצב זה. כמו כן, קיים טיפול הנקרא "קרוס לינרינג" (CROSS LINKING). טיפול זה מבוסס על שיטה שבה נוצרים קשרים ביוכימיים בין סיבי הקולגן בקרנית. הקשרים האלו גורמים להקשחת הקרנית, מה שמוביל להתחזקותה ובכך לעצירת ההתקדמות של המחלה

באילו מקרים מחלת קרטוקונוס תצריך השתלת קרנית?

קרטוקונוס היא מחלת עיניים המאופיינת בהידלדלות של הקרנית, מה שיוצר צורה בולטת ולא סדירה שלה. המצב יכול להשפיע על אחת או שתי העיניים, ולגרום לראייה מעוותת ואי נוחות. קרטוקונוס יכול לגרום גם לתסמינים אחרים כמו יובש בעיניים, אדמומיות בעין, ראייה מטושטשת, רגישות לאור, כאבי ראש וסחרחורת.

במקרים מסוימים, חולי קרטוקונוס עשויים להזדקק להשתלת קרנית עם התקדמות המחלה. השתלת קרנית מבוצעת בדרך כלל כאשר קרטוקונוס מקשה על המטופל לראות או כאשר ישנם סיבוכים אחרים מקרטוקונוס כגון גלאוקומה, היפרדות רשתית או קטרקט.

איתור מוקדם של קרטוקונוס מאפשר יותר אופציות טיפול

קרטוקונוס משפיע בדרך כלל על אנשים בין 20 ל-40 שנים, אך הוא יכול להשפיע גם על אנשים מבוגרים שעברו בעבר ניתוח לייזר בעיניים כדי לתקן את בעיות הראייה שלהם. אם אתם חוששים שמא אתם לוקים במחלה זו, יהיה חשוב להיבדק אצל רופא העיניים בשלב כמה שיותר מוקדם. האיתור המוקדם של המחלה מאפשר אופציות טיפוליות רחבות יותר.